Koktejlový bar ÚL – Havlíčkův Brod

Bar Úl se nachází pod starou radnicí v Havlíčkově Brodě. Jedná se o renesanční budovu se starým a zčásti gotickým sklepem. Rekonstrukce nám zabrala cca půl roku a první neoficiální otevíračku jsme měli 17.12. 2021. Od té doby nám lidi nenechali téměř vydechnout a zatím jsme naplnili každý víkend. Otevřeno máme 3 dny v týdnu (čtvrtek, pátek, sobota) a to ve večerních hodinách od 16:30 do noci. Stávající kapacita je zatím 75 lidí.

Jedná se o společný projekt (dvojčata Petr a Ondřej Včelovi a bratránek Honza Obajtek) a právě z příjmení dvojčat je odvozen název Úl. Od roku 2006 jezdíme s cocktailovým cateringem Paipo po letních festivalech, plesech, firemkách apod., takže k splněnému snu kamenného baru to směřovalo spoustu let.

Co se týče naší nabídky, tak se hlavně specializujeme na cocktaily. Naše menu aktuálně obsahuje 5 signature cocktailů, které jsme vymysleli od A do Z. 6 Twist cocktailů s nějakou naší úpravou a 10 klasik, které dobře lidi znají. Co se týče statistik, tak 3 z 5 nejprodávanějších cocktailů po 3 měsících provozu jsou právě signature – takže jsme se lidem trefili do noty, pak to doplňují dvě klasiky G&T a Cuba Libre. Jako jediní na Vysočině čepujeme Unětickou 10,7. Druhý výčep patří Švihadlu ze Švihova – holandské pivo a rodinný minipivovar s pěkným příběhem. Víno patří zatím malým českým vinařstvím jako jsou Volavka a Charvát + italská a španělská vína. Zařadili jsme do nabídky i bubliny – prosecco, cavu a champagne.

Něco málo ke kuchyni. Nabízíme barové jídla – nyní to je konkrétně burger s trhaným hovězím masem a domácími frity (batáty+brambory). Kuřecí kousky obalené v kukuřičných křupinkách, grenaille a coleslaw z červené řepy. Asijský hoisin bůček s rýží. Tatarský biftek italského stylu. Kubánský sendvič s trhaným vepřovým, šunkou od kosti a švýcarským sýrem. Salát s kuřetem nebo uzeným tofu. Nabídku máme doplněnou o chuťovky jako jsou nachos, olivy a rillettes. Hodně nás baví španělský styl a když končí kuchyně (kolem 22:00) tak připravíme na bar několik prkýnek s tapas a pinchos.

Do budoucna máme v plánu měnit a vybrousit nabídku co se týče cocktailu tak jídla. V červnu uvítáme i první kapelku.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Translate »
Sdílej HBhistory